Visie

Wanneer je een fysieke klacht hebt, of deze nu acuut of chronisch is, of uit het gebit komt, kan je eerste reactie vaak angst zijn. Je neemt actie om zo snel mogelijk van deze klacht af te komen. In de traditionele Chinese geneeskunde (TCM) en bijvoorbeeld ook in de Germaanse geneeskunde worden fysieke klachten gezien als een vorm van genezing. Zij zeggen dat het lichaam aangeeft dat er ergens een verstoring is en de klacht komt als genezingsmechanisme naar buiten.

De traditionele geneeswijze kijkt altijd naar de bron van de klacht, en onderzoekt waar het lichaam uit balans is geraakt. Ik behandel al mijn cliënten op dezelfde manier.

Inmiddels weten we vanuit de wetenschap dat de stof de energie volgt, in die zin kunnen emoties, gevoelens, gedachtes en trauma-ervaringen ten grondslag liggen aan verstoringen in het fysieke lichaam. Vanuit de chronologie van deze psycho-emotionele voorgeschiedenis lees ik vaak een patroon af waarlangs de fysieke klacht zich langzaam uitkristalliseert. Als een signaal van de onderliggende onuitgewerkte energetische trauma’s. Deze trilling ondermijnt de levensenergie of Qi.
Waardoor allerlei onbewuste klachten kunnen blijven sluimeren, zoals …

Met de EAV-meting ben ik in staat om te meten hoe die verdeling van de Qi-energie (bio fotonen) is verdeeld over je verschillende hormoonsystemen, organen en weefsels. Bijvoorbeeld wanneer zich in je lichaam een hypo of hyper situatie voordoet. Na de meting gaan we kijken met welke methode we deze disbalans weer in balans kunnen krijgen. Dit is mogelijk binnen mijn praktijk door middel van elektroacupunctuur setjes, Homeopathie, aangepaste voeding, beweging, kruiden en/of orthomoleculaire suppletie. Of door middel van een behandeling met de nieuwe Violet Ray wand van Nikola Tesla (zie hieronder voor meer info).

Wat betreft het gebit weten we vanuit de TCM dat elke tand en kies door middel van meridianen verbonden is met de rest van het lichaam. Nadat ik met de EAV-meting heb onderzocht welke meridianen uit balans zijn die ten grondslag liggen aan de klachten in het gebit, kunnen de gebitsklachten worden doorbehandeld bij biologische tandartsen en implantologen. Voor cliënten die ver uit de regio komen denk ik mee voor aansluitingen met biologische behandelaren in eigen regio. Je neemt het verslag van mijn consult mee naar een van deze behandelaren.

Bij klachten van een wortelkanaal behandelde kies of tand en om de meridiaan doorstroming door middel van resonantie weer te herstellen, kan De Gouden helix® geplaatst worden. Dit is inmiddels ook mogelijk bij meerdere tandartsen.

Voor het maken van een afspraak kan je rechtstreeks contact opnemen met 06-25022996

Visie op gezondheid

Samenwerking tussen reguliere geneeskunde en complementaire alternatieve geneeskunde (CAM) is een van de meest belangrijke ontwikkelingen van deze tijd.

Vanuit mijn opleiding en werkervaring die beide richtingen verbindt, heb ik ondervonden dat deze zowel voor de behandelaar als voor de cliënt een groter perspectief biedt in zowel de diagnostische als de behandelfase.

In mijn praktijk ervaar ik dat de cliënt zich gehoord en gezien voelt door deze benadering, en dat dit mijn inziens een essentieel onderdeel is van een succesvolle behandeling.

Energie

Ervaringen in ons dagelijks leven kunnen door middel van gedachten en gevoelens onze gezondheid beïnvloeden. Onze algehele fysieke en mentale gezondheid wordt mede bepaald door een complexe verzameling van gevoelens, gedachtes, voeding, beweging, ademhaling, stress en ontspanning.

Oorzaak en gevolg

Lichamelijke klachten kunnen zeer uiteenlopend zijn en op het oog geen enkele verbinding lijken te hebben met de achterliggende oorzaak. In mijn praktijk ga ik door middel van verschillende technieken op zoek naar de bron van je klacht.