Visie op gezondheid

Samenwerking tussen reguliere geneeskunde en complementaire alternatieve geneeskunde (CAM) is een van de meest belangrijke ontwikkelingen van deze tijd.

Vanuit mijn opleiding en werkervaring die beide richtingen verbind, heb ik ondervonden dat deze zowel voor de behandelaar als voor de cliënt een groter perspectief biedt in zowel de diagnostische als de behandelfase.

In mijn praktijk ervaar ik dat de cliënt zich gehoord en gezien voelt door deze benadering, en dat dit mijn inziens een essentieel onderdeel is van een succesvolle behandeling.

Energie

Onze gezondheid is een complexe verzameling van gevoelens, denkwijzen, voeding, beweging, ademhaling, stress en ontspanning. Ervaringen in ons dagelijks leven geven door middel van gedachten en gevoelens een bepaalde trilling aan ons lichaam mee. Deze trilling wordt in de eerste plaats opgevangen door de verschillende hormonale systemen en vertaald in een remmende of stimulerende werking op de organen.

Oorzaak en gevolg

Lichamelijke klachten kunnen zeer uiteenlopend zijn en op het oog geen enkele verbinding lijken te hebben met de achterliggende oorzaak. In mijn praktijk ga ik door middel van verschillende technieken op zoek naar de bron van je klacht. Zo heb ik bijvoorbeeld slapeloosheid kunnen behandelen door het inzetten van bepaalde aminozuren, hoofdpijn door het verwijderen van amalgaam uit het gebit. Eczeem door dieet aanpassing. Pijnlijke gewrichten door ontzuring en darmproblemen door uitsluiting van een intolerantie/allergie.