EAV METING

BIO ENERGETISCHE MONDZORG

VIOLET RAY

Indicaties

In mijn praktijk kunt u naast natuurgeneeskundige consulten ook terecht voor bio-energetische mondzorg en de lichamelijke klachten die daarmee in verbinding staan.

  • Gebit en tandvleesproblemen
  • Voedsel intolerantie, allergieën
  • Spijsvertering/stoelgang
  • Vermoeidheid en slaapproblemen
  • Stijfheid, slechte doorbloeding
  • Maag-darm kanaal
  • Blaas en nieren
  • Huidproblemen
  • Hormonale disbalans
 

 

EAV meting

Met de Electro Acupunctuur Voll-meter (EAV) is het mogelijk om een pijnloze meting te doen van de verschillende meridiaan-punten (Qi stroom) op handen, voeten en gezicht. Reinhold Voll een Duitse arts ontwikkelde in 1951 de Electro acupunctuur nach Voll uit de meridiaan-leer die een onderdeel is van de acupunctuur, een behandelmethode uit de traditionele Chinese geneeskunde (TCM)

Bij deze meting kijken we vooral naar de meridianen en meridiaan-meetpunten die verbonden zijn met de organen, hormonale systemen, weefsels en het gebit.
Naast de organen worden ook hormoonsystemen als de hypofyse, schildklier, alvleesklier, eierstokken/testis, bijnieren en de borstweefselklier (mamma) doorgemeten. Als deze systemen uit balans raken kunnen zich daaruit allerlei fysieke klachten ontwikkelen.

Er is de laatste jaren veel wetenschappelijk onderzoek gedaan op het gebied van biofotonen, het biofoton is een foton (lichtdeeltje) dat wordt uitgezonden door levend weefsel. De biofotonen emissie gaat samen met weefsel regeneratie, zodra er pathologische verstoringen optreden in het weefsel worden er geen biofotonen meer uitgezonden. Uit wetenschappelijk onderzoek ( Universiteit van Utrecht) komt naar voren dat de biofotonen emissie in nauwe verbinding staat met de zuurstof beschikbaarheid binnen de cel. Chronische stress, intoxicatie en ongezonde leefwijzen hebben invloed op de zuurstof huishouding. Biofotonen zijn een zwakke straling die met gevoelige apparaten gemeten en zichtbaar gemaakt kunnen worden. In deze biofotonen fotografie zien we dat er meer fotonen activiteit plaatsvindt aan de uiteinden van vingers en tenen in vergelijking met de rest van het lichaam, deze accumulatie plaatsen komen exact overeen met de acupunctuur-meridiaan-meetpunten (Qi stroom in de traditionele Chinese geneeskunde) in de EAV. 

BEHANDELING

Na de intake is het mogelijk in een vervolgconsult de afwijkingen in de EAV meting gevonden te behandelen, dit kan door middel van (electro) acupunctuur setjes, en/of het inzetten van de Violet Ray (lees hieronder meer over de Violet Ray. Door het zetten van de (electro) acupunctuur setjes stimuleren we de onderliggende Qi / biofotonen en kunnen we de afwijkende metingen gevonden op de meetpunten en meridianen ontstoren en weer in balans brengen. Als ondersteuning van deze behandeling kunnen orthomoleculaire suppletie, klassieke homeopathie en aanpassingen in het dieet worden ingezet. oor/acupunctuur en/of (terug)doorverwezen worden naar (AVIG)arts, (Bio)tandarts/ implantoloog of andere behandelaar.

Allergie meridiaan

De allergie meridiaan is een meridiaan die over de middelvinger loopt. Met een EAV meting kunnen we zien of deze uit balans is. Indien de allergie-meridiaan uit balans is kan dit de oorzaak zijn van uiteenlopende chronische lichamelijke klachten. Er kunnen (verborgen) intoleranties/allergieën zijn, bijvoorbeeld voor bepaalde voedingsmiddelen, pollen of stof, metalen, E-nummers enz. Hierdoor kun je last hebben van vermoeidheid, terugkerende hoofdpijn, maag en darm problemen, problemen met de huid of pijnlijke gewrichten en spieren. Indien er sprake is van een voedselintolerantie is het mogelijk om door middel van een eenvoudige bloedtest de oorzaak van deze allergie op te sporen (de bloedtest is niet inbegrepen bij de consultprijs en dient u zelf aan te vragen bij een externe aanbieder)

 

Bio-energetische mondzorg

Tijdens een Bio-energetisch Dental Check-up worden naast de meridianen op handen en voeten ook specifieke meridiaan punten op het gezicht doorgemeten, die in verbinding staan met je tanden/ kiezen, tandvlees en lymfe.

Tandheelkundige behandelde elementen en elementen met klachten worden EAV doorgemeten en vervolgens wordt de verbinding van deze elementen onderzocht in relatie met de onderliggende orgaan-meridianen en hormoonpunten. In veel gevallen kunnen verwaarloosde, wortelkanaal behandelde, zieke of a-vitale elementen in het gebit ten grondslag liggen, en/of de oorzaak zijn van fysieke klachten en vice versa.

Na de Check-up kunt u een advies krijgen voor het inzetten van orthomoleculaire supplementen, homeopathie, aanpassingen in de voeding vanuit de Traditionele Chinese Geneeskunde, oor/acupunctuur en indien gewenst (terug)doorverwijzing naar (biologische) tandarts/implantoloog of (AVIG) arts.

Ik behandel geen acute, ernstige gezondheidsproblemen. Voor acute situaties en ongelukken dient u altijd contact op te nemen met uw arts, tandarts, doktersdienst, en/of ziekenhuis. Bij levensbedreigende situaties altijd 112 bellen.

DISCLAIMER 2thecore, Gouden Helix en de Violet Ray.

U wordt vriendelijk verzocht om deze disclaimer te lezen.

2theCore maakt gebruik van de EAV-meting, de Gouden Helix® en de Violet-Ray. De EAV (Elektro-Acupunctuur volgens Dr. R. Voll 1909-1989) methode is ontwikkeld op basis van Oosterse geneeskunde.  Voll ontwikkelde een volledige Atlas van acupunctuurpunten, die niet alleen behandeld kunnen worden d.m.v. acupunctuur naalden maar ook doorgemeten kunnen worden met de door Voll ontworpen EAV meter. De Gouden Helix® is geoctrooieerd door Alexander Kruijtbosch (2thecore natuurgeneeskundig therapeut) in 2016 en kan worden ingezet door een (bio)tandarts als parapulpaire stift binnen de wortelkanaal behandeling. De Violet-Ray die door 2theCore wordt ingezet binnen de praktijk is een modern apparaat met CE keurmerk, dat voldoet aan alle veiligheidsvoorschriften van elektrische apparatuur en die toegepast wordt binnen CAM praktijken, gezondheidsklinieken en huidklinieken, zoals low-laser, elektro acupunctuur, de EAV-meter, shockwave apparatuur enz. 

De EAV methodiek, de Gouden Helix en de Violet-Ray zijn niet wetenschappelijk verifieerbaar/ bewijsbaar volgens de huidige onderzoeksmethodieken van de reguliere Westerse geneeskunde. Hierdoor wordt de EAV methodiek, de Gouden Helix en de Violet Ray niet gezien als wetenschappelijk bewezen.

Ook willen wij u op de hoogte stellen dat 2theCore natuurgeneeskundig therapeut, zoals alle andere zorgverleners een inspanningsverplichting heeft en niet aansprakelijk is voor de uitkomst van de behandeling.

 

VIOLET RAY

De Violette straal is ontwikkeld door Nicola Tesla (1856-1943). Het apparaat bestaat uit een Tesla coil met daarop aangesloten een glazen elektrode. de Tesla coil is een meertraps-transformator, die bestaat uit een primaire en secundaire wikkeling (LC-kring) van koperdraad, hierdoor werkt de Tesla coil niet als een gewone transformator, maar berust de werking mede op “resonantie” in de secundaire wikkeling (LC-kring), die vanuit de primaire wordt aangestoten.

Aan het uiteinde bevindt zich een hermetisch gesloten glazen elektrode die gevuld is met argon gas (edelgas) waardoor de getransformeerde stroom een grote hoeveelheid specifiek negatieve ionen produceert die een positief effect hebben op alle levende organismen, lees dit wetenschappelijk onderzoek

Een grote hoeveelheid negatieve ionen vindt men o.a. in de lucht in de buurt van een waterval, in het bos en na een flinke onweersbui. In de jaren 1920 tot en met 1930 werd de Violette straal ingezet in ziekenhuizen, klinieken en sanatoriums. In de helft van de 20e eeuw werden door farmaceutische bedrijven alle elektrische therapieën in diskrediet gebracht in verband met de opkomst van de op grote schaal geproduceerde reguliere medicijnen.

In de laatste 25 jaar zijn veel van deze elektrische therapieën teruggebracht naar het publiek, onder andere de Violette straal die in geavanceerde huidklinieken wordt ingezet ter verbetering van de huid en om veroudering van de huid tegen te gaan. De Violette straal kan rimpelvorming tegengaan maar de voordelen die dit bijna vergeten apparaat kan brengen reikt veel verder dan dat.

De Violette straal geeft een aangenaam tintelend gevoel op de huid, omdat het de oxygenatie van ozon (O3) verhoogd. De grote hoeveelheid door de Violette straal geproduceerde negatief geladen ionen zorgen ervoor dat op de plek waar het wordt ingezet, in het lichaam meer zuurstof wordt opgenomen, minder histamine geproduceerd, het afweersysteem verbeterd, afvalstoffen worden afgebroken en afgevoerd, het lymfesysteem aangezet, en de bloedsomloop gestimuleerd.

we kunnen de violette straal uitstekend inzetten bij bevorderen genezing na tandheelkundige ingrepen en na het zetten van implantaten.

Edgar Cayce (medisch paranormaal medium 1877-1945) heeft de Violette straal in meer dan 900 readings genoemd en voor welke lichamelijke klachten het kan worden ingezet. 

The vibration of the Violette straal will cause the millions of cells in the body to vibrate and its frequency is so high, that we are unaware that the effect is rapid and powerful.

de Violette straal kan ingezet worden bij:

-slaapproblemen

– vitale energie (levensenergie= Qi), vermoeidheid

– depressiviteit

– spijsverteringsklachten

-schildklierklachten

-tandvleesproblemen en ontstekingen in de kaak , sneller herstel na tandheelkundige behandelingen /plaatsen implantaten 

– bloedsomloop 

– verminderd stress en klachten van het centrale zenuwstelsel

-neuropathie, carpaal tunnel syndroom, frozen shoulder, hielspoor, etalagebenen

– zwelling, pijn en ontstekingsprocessen door circulatieverbetering o.a. bij gewrichtsklachten, spierpijnen, verstuikingen, bursitis, gescheurde pezen/spieren en botbreuken

– rimpels en veroudering van de gezichtshuid (anti aging)

– haaruitval en stimulatie van de bloedcirculatie hoofdhuid

De behandeling duurt gemiddeld zo’n 5 à 8 minuten.

BELANGRIJK:

Als voorzorgsmaatregel gebruiken we de Violette straal niet als er sprake is van zwangerschap of bij het gebruik van een pacemaker.

Ook is het belangrijk dat u geen alcohol heeft geconsumeerd tot 24 uur voor de behandeling.

  1. Indien de Violette straal wordt ingezet tegen haaruitval is het belangrijk om geen haartonic of ander product voor haar/hoofdhuid op basis van alcohol te gebruiken. Lees meer info en disclaimer onder aan pagina.