Indicaties

Mijn praktijk is gericht op bio-energetische mondzorg, en de lichamelijke klachten die daarmee in verbinding staan.

  • Gebit en tandvleesproblemen

  • Voedsel intolerantie, allergieën

  • Spijsvertering/stoelgang

  • Vermoeidheid en slaapproblemen

  • Stijfheid, slechte doorbloeding

  • Maag-darm kanaal

  • Blaas en nieren

  • Huidproblemen

  • Hormonale disbalans

Diagnostiek

EAV meting

Met de Electro Acupunctuur Voll-meter (EAV) is het mogelijk om een pijnloze meting te doen door verschillende meridiaan-punten op de handen, voeten en gezicht door te meten. De meridiaan-leer is een onderdeel van acupunctuur, een behandelmethode uit de traditionele Chinese geneeskunde.

Bij deze meting kijk ik vooral naar de meridianen die verbonden zijn met de organen, hormonale systemen en het gebit.
Onder andere de hypofyse, schildklier, alvleesklier, eierstokken, de bijnieren enz. Als deze systemen uit balans raken kunnen zich daaruit allerlei fysieke klachten ontwikkelen.

Allergie meridiaan

De allergie meridiaan is een meridiaan die over de middelvinger loopt. Met een EAV meting kunnen we zien of deze uit balans is. Indien de allergie-meridiaan uit balans is kan dit de oorzaak zijn van uiteenlopende chronische lichamelijke klachten. Er kunnen (verborgen) intoleranties/allergieën zijn, bijvoorbeeld voor bepaalde voedingsmiddelen, pollen of stof, metalen, E-nummers enz. Hierdoor kun je last hebben van vermoeidheid, terugkerende hoofdpijn, maag en darm problemen, problemen met de huid of pijnlijke gewrichten en spieren. Indien er sprake is van een voedselintolerantie is het mogelijk om door middel van een eenvoudige bloedtest de oorzaak van deze allergie op te sporen (de bloedtest is niet inbegrepen bij de consultprijs en dient u zelf aan te vragen bij een externe aanbieder)

Bio-energetisch Dental Check-up

Het is mogelijk om bij IDC Tandartsen (BiTT) waar ik samenwerk met een bio-integrale tandarts om een Dental check- up uit te laten voeren: https://www.integrativedentistrycenter.com/nl/bio-integrale-tandheelkunde

Tijdens een Dental Check-up worden naast de meridianen op handen en voeten ook bepaalde meridianen op het gezicht doorgemeten met de EAV meter, die in verbinding staan met je tanden en kiezen (elementen). Bij dit consult is een Biologische tandarts aanwezig die vervolgens het gebit inspecteert.

Tandheelkundige behandelde elementen en elementen met klachten worden EAV doorgemeten en vervolgens wordt de verbinding van deze elementen onderzocht in relatie met de onderliggende orgaan-meridianen en hormoonpunten. In veel gevallen zijn verwaarloosde, wortelkanaal behandelde, zieke of a-vitale elementen in het gebit de oorzaak van fysieke klachten en vice-versa.

Na de Check-up kunt u een advies krijgen voor het inzetten van orthomoleculaire supplementen, homeopathie, aanpassingen in de voeding vanuit de Traditionele Chinese Geneeskunde en/of doorverwijzing naar een andere behandelaar, dit om het behandelproject wat in overleg met u en de bio-integrale tandarts wordt ingezet na de check-up te ondersteunen. Een vervolgconsult loopt dan samen met de volgende halfjaarlijkse controle bij de Biologische tandarts, mits de cliënt zelf aangeeft sneller gebruik te willen maken van een vervolgconsult.

U kunt bij ons ook terecht voor een second opinieonderzoek en met ons diagnostisch-behandelplan terug naar uw eigen tandarts en of behandelaar.

Ik behandel geen acute, ernstige gezondheidsproblemen. Voor acute situaties en ongelukken dient u altijd contact op te nemen met uw arts, doktersdienst, en/of ziekenhuis. Bij levensbedreigende situaties altijd 112 bellen.