Naast natuurgeneeskundig therapeut met HBO medische basiskennis, heb ik een 4-jarige werk/ leer-opleiding genoten binnen een Biologische tandartspraktijk en werk ik inmiddels 7 jaar binnen de Biologische/Bio- energetische Tandheelkunde. Meestal voor tandartsen die aangesloten zijn bij de NVBT (Nederlandse Vereniging tot bevordering van de  Bio-energetische Tandheelkunde)

Voor geïnteresseerde tandartsen die de meer holistisch ingestelde cliënt tegemoet willen treden is het mogelijk mij in te zetten voor de praktijk. Op deze manier kunt u uw cliënten een extra expertise aanbieden en daarmee in de groeiende vraag naar Bio-energetische tandheelkunde voorzien, zonder dat dit ten koste gaat van uw aandacht en tijd voor de praktijk.

Inmiddels hebben vele studies uitgewezen dat uiteenlopende gezondheidsproblemen ten grondslag kunnen liggen aan het gebit. Niet voor niets wordt het gebit flink onder de loep genomen bij orgaantransplantaties, kanker-behandelingen en problemen met het hart.

Verwaarloosde kiezen en tanden, sluimerende infecties in en onder wortelkanaal behandelde elementen, het hebben van amalgaamvullingen etc, kunnen grote gevolgen hebben voor de gezondheid. Met de EAV meter is het mogelijk focale ontstekingshaarden, de tekorten van bepaalde mineralen en/of vitamines, maar ook problemen met metaal allergieën, reacties van het lichaam op locale anestheticum op te sporen.

Aan de hand van deze meting kan de behandelende tandarts meer gerichte en Bio-energetische tandheelkunde verlenen aan zijn cliënt. Daarbij kan de cliënt door mij behandeld en of doorverwezen worden voor de achterliggende gezondheidsklachten.

Tevens heb ik aan de Universiteit van Porto, Portugal een training; Acupunctuur voor tandartsen – A scientific approach – gevolgd. Hier heb ik specifieke technieken geleerd en kennis opgedaan ten aanzien van de meridiaanleer/ acupunctuur.

Uitgave NVBT-Tijdschrift voor Bio-energetische Tandheelkunde Jaargang 20|03-2016

Uitgave NVBT-Tijdschrift voor Bio-energetische Tandheelkunde Jaargang 19|03-2015