Naast natuurgeneeskundig therapeut met HBO medische basiskennis, heb ik een 4-jarige werk/ leer-opleiding genoten binnen een Biologische tandartspraktijk en werk ik inmiddels 5 jaar binnen de Biologische/Bio- energetische Tandheelkunde. Meestal voor tandartsen die aangesloten zijn bij de NVBT (Nederlandse Vereniging tot bevordering van de Bio-energetische Tandheelkunde)

Voor geïnteresseerde tandartsen die de meer biologisch/holistisch ingestelde cliënt tegemoet willen treden is het mogelijk mij in te zetten voor de praktijk. Op deze manier kunt u uw cliënten een extra expertise aanbieden en daarmee in de groeiende vraag naar Biologische tandheelkunde voorzien, zonder dat dit ten koste gaat van uw aandacht en tijd voor de praktijk.

Inmiddels hebben vele studies uitgewezen dat uiteenlopende gezondheidsproblemen ten grondslag kunnen liggen aan het gebit en andersom. Niet voor niets wordt het gebit flink onder de loep genomen bij orgaantransplantaties, kanker-behandelingen en problemen met het hart.

Verwaarloosde kiezen en tanden, sluimerende infecties in en onder wortelkanaal behandelde elementen, het hebben van amalgaamvullingen etc., kunnen grote gevolgen hebben voor de gezondheid. Tandheelkundige behandelde elementen en elementen met klachten worden EAV doorgemeten en vervolgens wordt de verbinding van deze elementen onderzocht in relatie met de onderliggende orgaan-meridianen en hormoonpunten.

Aan de hand van deze meting kan de behandelende tandarts meer gerichte Biologische tandheelkunde verlenen aan zijn cliënt met het oog op diens algehele gezondheid. Daarbij kan de cliënt waar mogelijk behandeld en of doorverwezen worden voor de achterliggende gezondheidsklachten.

Tevens heb ik aan de Universiteit van Porto, Portugal een training; Acupunctuur voor tandartsen – A scientific approach – gevolgd. Hier heb ik specifieke technieken geleerd en kennis opgedaan ten aanzien van de meridiaan-leer/ acupunctuur.