Alexander Kruijtbosch is HBO CAM therapeut (Instituut CAM Utrecht) Natuurgeneeskunde met Bio energetische tandheelkundige expertise, orthomoleculaire suppletie, klassieke homeopathie , ooracupunctuur en acupunctuur binnen de tandheelkunde, EAV electro acupunctuur (MBA gmbh) met MBK medische basiskennis CPION Plato. Daarnaast heb ik een 4-jarige werk/ leer-opleiding genoten binnen een Biologische tandartspraktijk en werk ik inmiddels 10 jaar binnen de Biologische/Bio-energetische Tandheelkunde voor en met tandartsen en implantologen die aangesloten zijn bij de NVBT (Nederlandse Vereniging tot bevordering van de Bio-energetische Tandheelkunde) en AVIG behandelaren.

Voor geïnteresseerde tandartsen en implantologen die de meer biologisch/holistisch ingestelde cliënt tegemoet willen treden is het mogelijk mij in te zetten voor de praktijk. Op deze manier kunt u uw cliënten een extra expertise aanbieden en daarmee in de groeiende vraag naar Biologische tandheelkunde voorzien, zonder dat dit ten koste gaat van uw aandacht en tijd voor de praktijk.

Inmiddels hebben vele studies uitgewezen dat uiteenlopende gezondheidsproblemen ten grondslag kunnen liggen aan het gebit en andersom. Niet voor niets wordt het gebit flink onder de loep genomen bij orgaantransplantaties, kanker-behandelingen en problemen met het hart.

Verwaarloosde kiezen en tanden, sluimerende infecties in en onder wortelkanaal behandelde elementen, het hebben van amalgaamvullingen etc., kunnen grote gevolgen hebben voor de gezondheid. Tandheelkundige behandelde elementen en elementen met klachten worden EAV doorgemeten en vervolgens wordt de verbinding van deze elementen onderzocht in relatie met de onderliggende orgaan-meridianen en hormoonpunten.

Aan de hand van deze meting kan een behandelende tandarts meer gerichte Biologische tandheelkunde verlenen aan zijn cliënt met het oog op diens algehele gezondheid. Daarbij kan de cliënt waar mogelijk behandeld en of doorverwezen worden voor de achterliggende gezondheidsklachten.