EAV meting

Met de Electro Acupunctuur Voll-meter (EAV) is het mogelijk om een pijnloze  meting te doen door verschillende meridiaan-punten op de handen, voeten en gezicht door te meten. De meridiaan leer is een onderdeel van acupunctuur, een behandelmethode uit de traditionele Chinese geneeskunde.

Bij deze meting kijk ik vooral naar de meridianen die verbonden zijn met de organen, hormonale systemen en het gebit.
Onder andere de hypofyse, schildklier, alvleesklier, eierstokken, de bijnieren enz. Als deze systemen uit balans raken kunnen zich daaruit allerlei fysieke klachten ontwikkelen.

Allergie meridiaan

De allergie meridiaan is een meridiaan die over de middelvinger loopt. Met een EAV meting kunnen we zien of deze uit balans is. Indien de allergie meridiaan uit balans is kan dit de oorzaak zijn van uiteenlopende chronische lichamelijke klachten. Er kunnen verborgen intoleranties/allergieën zijn, bijvoorbeeld voor bepaalde voedingsmiddelen, metalen, E-nummers enz. Hierdoor kun je last hebben van vermoeidheid, terugkerende hoofdpijn, maag en darm problemen, problemen met de huid of pijnlijke gewrichten en spieren. Indien er sprake is van een voedsel intolerantie is het mogelijk om door middel van een eenvoudige bloedtest de oorzaak van deze intolerantie op te sporen (de bloedtest is niet inbegrepen bij de consultprijs en dient u zelf aan te vragen bij een externe aanbieder)

Dental Check-up

Tijdens een Dental Check-up worden naast de meridianen op handen en voeten ook bepaalde meridianen op het gezicht doorgemeten die in verbinding staan met je tanden en kiezen.

Het is dan mogelijk om focale ontstekingen, amalgaam/metaalbelasting ,energetische stoorvelden en onderliggende fysieke verstoringen op te sporen. Daarbij kijk ik ook naar de verbinding van de betreffende gebitselementen met de onderliggende orgaan-meridianen. Verwaarloosde elementen, wortelkanaal behandelde, zieke of a-vitale elementen in het gebit kunnen de oorzaak van fysieke klachten zijn en vice-versa. Voor de behandeling en of doorbehandeling van het gebit kunt u terecht bij uw(Biologische) tandarts of implantoloog.